ua en ru

Патріарх Кирило завів сторінку у "Вконтакте"

Патріарх Кирило завів сторінку у "Вконтакте" Фото: патріарх Московський і всієї Русі Кирил

На сторінку вже підписалось більше 18 тис. чоловік

Сьогодні, 24 травня, в соціальній мережі "ВКонтакте" був зареєстрований аккаунт патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Про це свідчить вже активна і підтверджена сторінка предстоятеля РПЦ.

На даний момент на сторінку підписалися 18 тис. 360 чоловік і це число швидко зростає.

Раніше про майбутню появу сторінки заявляв голова синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир Легойда, передає Комерсант.

"Патріарх неодноразово вказував на важливість християнського свідчення в соціальних мережах,- розповів пан Легойда.- Поява патріаршої сторінки в мережі "ВКонтакте" цілком логічний крок у цьому напрямку, враховуючи, що це - наймасовіша соціальна мережа в Росії та сусідніх країнах", - заявив Легойда.

Крім того, в РПЦ відзначили, що необхідність завести такий акаунт була викликана тим, що в соцмережах існує велика кількість несправжніх сторінок від імені патріарха, багато з яких - непристойного характеру, у зв'язку з чим "багатомільйонна аудиторія вводиться в оману".

У церкві припускають, що реальне уявлення РПЦ у соцмережі стане ефективним інструментом для місіонерської діяльності.

Вести блог буде не сам патріарх, а синодальний інформаційний відділ РПЦ. Там обіцяють публікувати проповіді Кирила, фотографії і різні цитати.
Нагадаємо, 18 травня Обама завів аккаунт в Twitter, встановивши реконд Гіннеса.

Патріарх Кирило завів сторінку у "Вконтакте"

Фото: скріншот сторінки Патріарха у "Вконтакте"