ua en ru

ПАРЄ закликала Україну прискорити прийняття змін до Конституції

ПАРЄ закликала Україну прискорити прийняття змін до Конституції ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала українську владу прискорити прийняття змін до Конституції, щоб конституційна реформа була проведена в строк, згідно з мінським домовленостями. Про це йдеться в повідомленні за підсумками візиту доповідачів ПАРЄ в Україну.

"Конституційні реформи є наріжним каменем усіх реформ в Україні, але часу для ухвалення конституційних поправок стає все менше", - відзначили співдоповідачі. Вони підкреслили, що конституційні поправки, передбачені мінськими угодами від 12 лютого, повинні бути ухвалені в першій інстанції до середини червня цього року.

"На жаль, це надто короткий термін, щоб підготувати і прийняти всеосяжний пакет конституційних реформ. Тепер влада повинна зосередитися на прийнятті судової реформи та реформи з децентралізації в червні. Однак, інші зміни повинні бути розроблені відразу після цього, - сказали вони.

Доповідачі вітали пакет законів щодо реформування судової системи. Також вони відзначили роботу над виборчим кодексом та висловили сподівання, що прийняття нового закону буде мати місце в самому найближчому майбутньому.

Також доповідачі закликали Україну в найкоротші терміни прийняти обіцяні поправки в закон про люстрацію з метою усунути залишаються занепокоєння і рекомендації Венеціанської комісії.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має найближчим часом затвердити склад Конституційної комісії.