ua en ru

Парубій: Рада розгляне лібералізацію візового режиму з ЄС 5 листопада

Парубій: Рада розгляне лібералізацію візового режиму з ЄС 5 листопада Фото: Андрій Парубій

Пакет законопроектів щодо лібералізації можуть прийняти на наступному тижні

Верховна Рада України 5 листопада розгляне пакет законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з ЄС. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звернулися в профільні комітети, які повинні розглянути поправки, провести свої засідання до вівторка...і змогли відповідно внести їх в Апарат Верховної Ради, щоб в наступний четвер ми змогли у другому читанні ці законопроекти прийняти", - повідомив Парубій.

Також робоча група з питань обробки лібералізаційних законопроектів звернулася в комітети, щоб ті в ході опрацювання поправок враховували рекомендації ЄС.

За словами Парубія, найбільш дискусійними в пакеті лібералізаційних законопроектів є № 2541 і 2542а, які передбачають внесення змін до кримінального та цивільного кодексів в частині арешту і конфіскації майна, а також № 3040 щодо створення Агентства з питань повернення активів. Наступне засідання робочої групи відбудеться 3 листопада після опрацювання поправок профільними комітетами.

Нагадаємо, Порошенко прогнозує, що Рада прийме закони щодо безвізового режиму з ЄС до початку листопада.