ua en ru

Парламентська робоча група наполягає на перегляді необ’єктивних тарифів, - Тимошенко

За словами Тимошенко, тарифи можуть бути зменшені вдвічі-втричі

Робоча група Верховної Ради з питань вивчення обґрунтованості формування тарифів затвердила свій звіт: депутати всіх фракцій підтвердили, що нещодавнє підвищення тарифів необґрунтоване та потребує перегляду. Про це повідомила за підсумками роботи групи голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Робоча група затвердила звіт, в якому вказала, що тарифи на житлово-комунальні послуги та ціна на газ встановлені необ'єктивно та потребують негайного перегляду", - заявила вона.

За словами Тимошенко, у сесійній залі звіт пропонується заслухати на наступному пленарному тижні - 5 червня. Група також пропонує присвятити цей день уряду саме питанню комунальних тарифів.

Лідер фракції наголосила, що цим звітом надаються окремі доручення Кабінету міністрів, НКРЕ, Верховній Раді та окремим міністерствам.

"Всі мають об'єднатися для того, щоб тарифи були переглянуті. Тарифи можуть бути зменшені вдвічі-втричі в залежності від того, який ресурс зниження тарифів буде задіяний у роботі", - повідомила нардеп.

Тимошенко зауважила, що висновки робочої групи з тарифів, які були сьогодні затверджені, будуть направлені всім фракціям парламенту, уряду, окремим міністерствам та НКРЕ, й ці структури "повинні виконати всі рекомендації, прописані у цьому звіті, що призведе до суттєвого зниження тарифів".