ua en ru

Парламент ухвалив лише 44% законопроектів, запропонованих урядом, - Абромавічус

Парламент ухвалив лише 44% законопроектів, запропонованих урядом, - Абромавічус Фото: Айварас Абромавічус

Абромавічус припустив, що всьому виною нерозуміння складності ситуації

Парламент ухвалив лише 44% законопроектів, запропонованих урядом. Про це сьогодні в ході відкритої дискусії екс-міністра фінансів Польщі Лешека Бальцеровича з експертами Реанімаційного пакету реформ, представниками уряду і парламенту "Порядок проведення реформ. Координація і комунікація реформ" заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичиус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нещодавно до мене надійшла інформація, що з тих законопроектів, які Кабмін вже місяцями, іноді роками погоджував між різними міністерствами та іншими центральними органами влади, з усіх, які подали у Верховну Раду, тільки 44% пройшли. Тобто деяка дискоординація між Верховною Радою і Кабінетом міністрів",- заявив Абромавичиус.

При цьому він також навів приклад Словаччини, де під час реформ було прийнято 99,9% законопроектів, запропонованих парламенту.

"Напевно, все-таки є нерозуміння складності ситуації або є якась інша, може, демократії занадто багато або щось, але нам реально потрібно швидше тікати", - підкреслив Абромавічус.

Нагадаємо, Айварас Абромавічус планує заощадити на держзакупівлі до 50 млрд грн на рік.