ua en ru

Парламент Греції проголосував за другий пакет реформ

Парламент Греції проголосував за другий пакет реформ Фото (dpa): парламент Греції

Голосування відбулося в ніч на п'ятницю, 6 листопада

Парламент Греції у ніч на п'ятницю, 6 листопада, проголосував за другий законопроект, який передбачає введення частини узгоджених із кредиторами реформ по третій програмі допомоги обсягом у 86 млрд євро, передає РІА "Новости".

Як зазначається, законопроект підтримали 153 депутати урядової коаліції, до якої входять радикальні ліві СІРІЗА і "Незалежні греки".

Партії "Нова Демократія", ультраправа "Золота зоря", ПАСОК у коаліції з "Демократичними лівими" (ДИМАР), Компартія Греції та "Союз центристів" проголосували проти (загалом 117 депутатів), а партія "Потамі" утрималася (9 голосів).

У голосуванні брали участь 279 депутатів із 300. Всі статті законопроекту затверджено.

Раніше повідомлялося, що Греція може отримати від Європейського механізму стабільності (ESM) 3 млрд євро кредитів, якщо новий уряд країни продовжить програму коригування економіки, обумовлену угодою по кредитах.

Програма фінансової допомоги, що передбачає до 86 млрд євро кредитів, була схвалена для Греції 19 серпня. Перший транш з нового пакету підтримки складає 26 млрд євро. Із цих грошей Греція вже отримала наприкінці серпня 13 млрд євро. Залишилися 3 млрд євро для бюджетних потреб і 10 млрд євро - на рекапіталізацію банків.

Нагадаємо, грецький парламент в ніч на 17 жовтня схвалив пакет реформ, що передбачає заходи жорсткої економії, який необхідний для отримання наступного траншу фінансової допомоги.

Раніше в жовтні Європарламент підтримав виділення Греції 35 млрд євро на період до 2020 р.