ua en ru

На парад Перемоги в Москві витратять понад 7 млрд рублів

На парад Перемоги в Москві витратять понад 7 млрд рублів Фото: Володимир Путін

Ювілей святкуватимуть з особливим розмахом

Російські держустанови і відомства збираються провести парад Перемоги з особливим розмахом. Найбільше грошей піде на архіви в інтернеті і трансляції святкових заходів, передає РБК.

Військовий оркестр з 25 музикантів, фольклорний ансамбль з 10 музикантів, вокально-інструментальний ансамбль з 5 чоловік, циганський колектив з 8 осіб, а також 4 народних і 4 заслужених артиста Росії, 2 народних і 2 заслужених артистів СРСР і не менше 10 заслужених працівників культури. Це та багато іншого - вимоги до складу учасників ювілейних концертів, які пройдуть в день Перемоги 9 травня в дев'яти санаторіях комплексу "Підмосков'ї" Міноборони, описані в умовах до держконтрактом на організацію концертів на суму 9,7 млн руб.

Як зазначається, 7 млрд руб. - це тільки частина витрат на святкування. З бюджету регіону буде витрачено трохи, пояснили РБК в адміністрації Брянської області, основні витрати лягли на плечі спонсорів.

"А як же інакше? Жодних бюджетів на це не вистачить", - пояснює невідповідність сум держзакупівель масштабній програмі святкування співробітник апарату уряду ще одного регіону.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель 10 травня приїде в Москву, щоб разом з Президентом Росії Володимиром Путіним відзначити 70-ту річницю перемоги над нацистською Німеччиною.