ua en ru

ПА ОБСЄ визнала факти військової агресії РФ проти України, - МЗС

ПА ОБСЄ визнала факти військової агресії РФ проти України, - МЗС Фото: ПА ОБСЄ

У відомстві привітали схвалення даних резолюцій

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) визнала факти військової агресії Росії проти України. Про це заявляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"У Міністерстві закордонних справ України вітають схвалення переважною більшістю членів Парламентської Асамблеї ОБСЄ двох важливих резолюцій, які засвідчили факт вчинення Російською Федерацією збройної агресії проти нашої держави і визнання міжнародним співтовариством протиправності змісту українських політичних в'язнів в РФ", - йдеться в коментарі МЗС щодо прийняття резолюцій ПА ОБСЄ по Україні.

Так, у резолюції "Продовження очевидних, грубих і невиправлених порушень Російською Федерацією міжнародних норм і принципів ОБСЄ" закріплено визнання того, що дії РФ в Криму й на Донбасі є актами військової агресії проти України.

Крім того, в резолюції "Викрадені та незаконно утримувані громадяни України на території Російської Федерації" ОБСЄ закликала РФ негайно звільнити всіх українців, які незаконно утримуються в Росії.