ua en ru

Колонія , де сиділа Тимошенко , отримала звання Держпідприємство - 2013

Підприємство Качанівської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№ 54), де якийсь час відбувала термін лідер партії "Батьківщина", екс -прем'єр Юлія Тимошенко, отримала звання Держпідприємство-2013.

Підприємство Качанівської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№ 54), де якийсь час відбувала термін лідер партії "Батьківщина", екс -прем'єр Юлія Тимошенко, отримала звання Держпідприємство-2013. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби України.

У 2013 р. за результатами рейтингу в Україні серед великих і середніх підприємств за сумою показників фінансово-господарської діяльності Качанівська колонія отримала звання Державне підприємство року 2013 .

Основними напрямками діяльності підприємства, як зазначається , є виробництво спецодягу, форменого одягу для військовослужбовців і співробітників силових структур, товарів народного споживання, постільної білизни, м'якого інвентарю.

"На виробництві працює понад 600 засуджених та 70 осіб чоловічої персоналу адміністрації колонії. Підприємство створене з метою залучення до праці засуджених і забезпечення їх професійного навчання", - зазначає прес-служба Качанівської колонії.

Нагадаємо, 5 серпня 2011 р. суд засудив Тимошенко до 7 років в'язниці за перевищення влади під час підписання газових контрактів з Росією. У грудні 2011 р. Тимошенко була направлена в Качанівську виправну колонію. Проте вже 9 травня 2012 була переведена до лікарні "Укрзалізниці" в Харкові через проблеми зі здоров'ям. Звільнена була в лютому 2014 р.