ua en ru

Засновник Amazon пророкує перенесення важкої промисловості до космосу

Засновник Amazon пророкує перенесення важкої промисловості до космосу Фото: засновник онлайн-ритейлера "Амазон" Джефф Безос (Getty Images)

На думку Джеффа Безоса, це може статися через кілька сотень років

Засновник інтернет-ритейлера Amazon Джефф Безос закликав людство переносити важку промисловість до космосу з метою збереження Землі. Про це сьогодні пише профільне видання Re/code.

Як зазначається, це може статися через кілька сотень років.


Ідею про перенесення промисловості в космос засновник американської інтернет-компанії Amazon Безос висловив на форумі Code Conference в Каліфорнії.

На думку мільярдера, Дюді почнуть розміщувати заводи в космосі протягом наступних "кількох сотень років".

"Це (Земля, - ред.) Найкраща планета. Ми повинні захистити її", - сказав Безос, зазначивши, що це можна зробити "вийшовши в космос". За словами засновника Amazon, що вимагає великих витрат енергії виробництво не повинно розташовуватися на Землі, оскільки тут вона обмежена, тоді як в космосі сонячна енергія доступна постійно.

"Протягом кількох сотень років вся наша важка промисловість буде перенесена за межі планети ... Ми можемо побудувати гігантські заводи в космосі", - підкреслив Безос, додавши, що в майбутньому на Землі залишаться лише житлові райони і легка промисловість.

У той же час засновник "Амазону" не передбачає перенесення заводів на інші планети. Хоча люди і будуть заселяти Марс, важка промисловість буде розташовуватися в космосі, вважає інтернет-підприємець.

Відзначимо, що Безос належить приватна космічна компанія Blue Origin, яка планує відправляти туристів в космос з 2018. Бізнесмен, який вклав в компанію понад 500 мільйонів доларів, заявив про намір продовжувати інвестиції "настільки довго, скільки це буде необхідно".

У 2017 Blue Origin збирається почати тестові запуски суборбітального корабля New Shepard за участю льотчиків-випробувачів. Якщо ці випробування пройдуть успішно, то в 2018 році в космос зможуть відправитися туристи.

Також Джефф Безос займає п'яте місце в списку мільярдерів Forbes 2016 року зі станом 45,2 млрд доларів. За перші три місяці поточного року його компанія Amazon показала рекордний квартальний чистий прибуток у своїй історії, заробивши 513 млн доларів. Після публікації звітності наприкінці квітня капіталізація інтернет-ритейлера зросла майже на 38,2 млрд дол. (майже на 13%), завдяки чому статки Безоса за трохи менше ніж чотири години збільшилися на 6 мільярдів доларів - до 60 млрд дол.

Нагадаємо, Amazon займеться продажами під власними торговими марками, повідомляла з посиланням на власні джерела The Wall Street Journal.

Раніше "Амазон" отримав ліцензію на здійснення морських вантажоперевезень у Китаї.