ua en ru

ОПЗ просить Яценюка провести розслідування щодо закупівлі газу в Ostchem і RGK Trading

ОПЗ просить Яценюка провести розслідування щодо закупівлі газу в Ostchem і RGK Trading Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Борг ОПЗ перед Ostchem і RGK Trading становить 217 млн дол

Голова наглядової ради Одеського припортового заводу (ОПЗ) Сергій Перелому звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням сприяти проведенню незалежної аналізу умов і цін закупівлі природного газу в 2013-2014 рр. у компаній Ostchem і RGK Trading. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз Україна".

"Згідно з даними, наданими керівництвом компанії наглядовій раді, поточна заборгованість ОПЗ перед зазначеними підприємствами після оплати частині рахунків становить 217 млн дол. Загальний обсяг газу, придбаного підприємством протягом 2013-2014 рр.., становить 2,33 млрд куб. м. на загальну суму 995 млн дол. Незважаючи на те, що потенційні судові ризики, пов'язані із зазначеною заборгованістю, є суттєвими і можуть потенційно призвести до порушення справи по банкрутству підприємства і втрати державного контролю над ним, наглядова рада ОПЗ вважає доцільним ретельно вивчити умови закупівлі газу та відповідність цін ринкового рівня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі вивчає питання приватизації Одеського припортового заводу.