ua en ru

Опозиція РФ ініціює міжнародне розслідування вбивства Нємцова

Опозиція РФ ініціює міжнародне розслідування вбивства Нємцова Фото: Борис Нємцов

Яшин: Доки Путін у Кремлі, практика політичних вбивств продовжиться

Російська опозиція у найближчі місяці ініціює процедуру запуску під егідою Організації об'єднаних націй (ООН) міжнародного розслідування вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це заявив російський правозахисник, член Бюро Федеральної політради партії "РПР-ПАРНАС", соратник Бориса Нємцова Ілля Яшин сьогодні, 26 травня, на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не виключаємо, що в найближчі місяці, за ініціативою нашої партії буде розпочата процедура запуску міжнародного розслідування під егідою ООН з тим, щоб замовники, організатори цього злочину, всі до єдиного, люди, причетні до вбивства нашого друга й товариша, врешті-решт, якщо не сьогодні, то завтра, - всі були притягнуті до відповідальності. Хоча ми розуміємо, що поки Путін перебуває в Кремлі, швидше за все, замовники залишаться на свободі, а значить і практика політичних вбивств продовжиться", - заявив Яшин.

Нагадаємо, як повідомлялося, проведене в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство Бориса Нємцова адвокатський опитування показало, що дві жінки, які стали свідками вбивства, могли супроводжувати політика від самого Bosco cafe в ГУМі, в якому він вечеряв за півгодини до загибелі. У свою чергу, слідство вже встановило, що викликали підозру у захисту дами не були співробітниками потай стежила за опозиціонером зовнішньої реклами.