ua en ru

ООН створить в Україні робочі групи з вирішення гуманітарних питань

ООН створить в Україні робочі групи з вирішення гуманітарних питань Фото: ООН ініціює створення робочих груп з гумпитань в Україні

Представники гуманітарних місій та профільних міністерств України створять робочі групи для вирішення оперативних питань з гуманітарної допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінрегіонбуду.

Повідомляється, що відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з представниками міжнародних організацій.

Зубко підтримав пропозицію координатора системи ООН в Україні Ніла Уокера про створення кількох робочих груп, які б опрацьовували оперативні питання щодо роботи гуманітарних місій та надавали пропозиції для прийняття рішень на більш високому рівні. До складу таких груп увійдуть представники гуманітарних організацій та відповідних міністерств і відомств, що займаються питаннями допуску на територію України, оформлення і транспортування гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, США нададуть Україні 17,7 млн дол. гуманітарної допомоги.