ua en ru

В ООН стурбовані вигнанням гуманітарних співробітників зі східної України

В ООН стурбовані вигнанням гуманітарних співробітників зі східної України Фото: ООН

З початку конфлікту більше двох мільйонів жителів України стали внутрішніми переселенцями або покинули межі країни

В Організації Об'єднаних Націй висловили тривогу у зв'язку з рішенням влади так званої "ЛНР" невідкладно вислати з підконтрольних їм територій співробітників гуманітарних організацій, включаючи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ). Про це повідомляють на сайті відомства.

"Ми глибоко шкодуємо про ці заходи, тому що вони були озвучені в дуже критичний момент для України. Наближається холодна пора. Ми сподіваємося, що це рішення може бути переглянуто і тоді ми зможемо відновити нашу роботу і спільно з іншими організаціями допомогти населенню, яке постраждало від конфлікту ", - повідомила прес-секретар УВКБ в Україні Ніна Сорокопуд.

У УВКБ підкреслили, що допомога повинна надходити нужденним незалежно від місця їх перебування. Тільки в цьому випадку можна запобігти погіршенню ситуації.

Відзначається, що в УВКБ закликали всі зацікавлені сторони надати повний гуманітарний доступ до населення у східній Україні і забезпечити умови для безперешкодної доставки гуманітарної допомоги населенню східної України, а також зняти обмеження на пересування персоналу.

Нагадаємо, Помічник генсека ООН до 29 вересня підготує доповідь по подіям в Україні.