ua en ru

Омелян спростовує висунуті проти нього звинувачення

Омелян спростовує висунуті проти нього звинувачення Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

За словами міністра, він ніколи не брав хабарі

Міністр інфраструктури Володимир Омелян спростував висунуті проти нього звинувачення. Про це Омелян повідомив під час брифінгу сьогодні, 13 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вірю, що тільки нові (антикорупційні, - ред.) органи можуть дати нову якість. І вірив до недавнього часу", - сказав Омелян.

"Я сподівався і завжди говорив, що НАБУ... буде робити реальні кроки по боротьбі з корупцією. Сфабрикована підозра, що мені сьогодні вручили, не містить складу злочину. Брав я хабарі? Відповідь-однозначно ні. За 1,5 року не знайшли нічого. Я категорично спростовую всі висунуті мені звинувачення", - заявив Омелян.

Міністр зазначив, що у його брата є право придбати автомобіль за свою зарплату, яка, за словами міністра, вище, ніж його власна. Він підкреслив, що не є власником BMW.

"По будинку, він задекларований. Але це нікого не цікавило. З 2017 року я його орендую офіційно. Ми підписали договір. Це зазначено в декларації", - зазначив Омелян.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні НАБУ оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. Як відомо, у Солом'янський районний суд Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури. Засідання суду відбудеться завтра.

Пізніше стало відомо, що САП буде просити у суді про обрання Омеляну запобіжного заходу у вигляді застави на 5 млн гривень.

Додамо, що за даними слідства, Омелян за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати тільки в період з 2008 року по квітень 2015 склали не менше 3,45 млн гривень. НАБУ почало розслідування проти Омеляна в жовтні минулого року за фактом декларування міністром недостовірної інформації та незаконного збагачення. Як повідомлялося, Омелян з сім'єю з 2016 року мешкає в будинку вартістю 7 млн гривень, який належить двоюрідної племінниці дружини. За даними НАБУ, доходи, які б дозволили племінниці придбати зазначений будинок, вона не отримувала.