ua en ru

Олланд і Путін домовилися координувати авіаудари по ІДІЛ

Олланд і Путін домовилися координувати авіаудари по ІДІЛ Фото: Володимир Путін і Франсуа Олланд

Франція і Росія будуть обмінюватися розвідданими щодо сирійського конфлікту

Президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін під час зустрічі в Москві домовилися координувати авіаудари по позиціях "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це Олланд повідомив вчора, 26 листопада 2015 року, за підсумками переговорів, передає прес-служба Кремля.

"По‑перше, ми збираємося інтенсифікувати обмін розвідданими і будь-якою інформацією між нашими силами. Удари по ІДІЛ будуть інтенсифіковані і стануть об'єктом координованої роботи, для того щоб була підвищена ефективність цих дій. Третє (пан Путін також поставив на цьому акцент): ми повинні зосередити наші авіаудари на "Ісламському державі" і терористичні угрупування", - розповів Олланд про підсумки переговорів з Путіним.

Олланд звернувся до міністрів оборони всіх європейських країн щодо координування дій. Він підкреслив, що в цьому також буде брати участь Великобританія і Німеччина, про що він домовився з главами цих держав.

За словами Олланда, головним завданням є створення широкої коаліції по боротьбі з тероризмом. Президент Франції підкреслив, що Росія повинна грати одну з найголовніших ролей в цьому процесі, і Франція готова працювати рука об руку з Росією" у процесі боротьби з ІДІЛ.

Олланд вбачає вирішення сирійського конфлікту в створенні коаліційного уряду на перехідний період. Сам перехідний період повинен призвести до прийняття нової конституції, до виборів, в яких будуть брати участь всі політичні фракції, угруповання і члени діаспор. І, на думку глави Франції, нинішній глава Сирії Башар Асад не може грати ніякої ролі в майбутньому країни.

"Головне - не наносити удари по тим силам або з тих угруповань, які теж ведуть боротьбу з терористами зі свого боку. Як раз з цього приводу ми будемо обмінюватися інформацією, і про це ми говорили на зустрічі", - сказав Олланд.

Нагадаємо, Франція вирішила координувати дії з Росією по боротьбі з ІДІЛ після терактів 13 листопада. Крім того, Олланд обговорив боротьбу з ІДІЛ з президентом США Бараком Обамою.