ua en ru

Олланд застеріг від "тотальної війни" на Близькому Сході

Олланд застеріг від "тотальної війни" на Близькому Сході Фото: Франсуа Олланд

Конфлікт у Сирії та Іраку може досягти Європи, якщо ЄС допустить в цих країнах загострення конфронтації на релігійному ґрунті

Президент Франції Франсуа Олланд Євросоюз застеріг від "тотальної війни" на Близькому Сході. Про це він заявив, виступаючи в середу, 7 жовтня, на засіданні Європарламенту в Страсбурзі, передає DW із посиланням на dpa.

Олланд заявив, що збройний конфлікт у Сирії та Іраку може досягти Європи, якщо ЄС допустить в цих країнах загострення конфронтації на релігійному ґрунті. На його думку, європейці повинні докласти зусиль для пошуку альтернативи існуючої в близькосхідному регіоні влади у вигляді сирійського Президента Башара Асада і терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Разом з тим Олланд закликав ЄС до спільного вирішення проблеми біженців. Він підкреслив, що в цьому питанні Євросоюз повинен діяти на основі принципів солідарності та відповідальності. Зокрема, необхідно якомога швидше здійснити плани щодо розподілу біженців з європейським країнам. Президент Франції додав, що ЄС повинен активніше боротися з причинами вимушеного переселення і вигнання людей із країн на Близькому Сході та в Африці.

Крім того, він зажадав від Євросоюзу рішучих дій у вирішенні таких проблем, як фінансова криза, безробіття і тероризм.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що для усунення причин міграційного кризи Євросоюзу слід змінити свою зовнішню політику.