ua en ru

Близько 270 українців залишаються в полоні, - Ірина Геращенко

Близько 270 українців залишаються в полоні, - Ірина Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Протягом місяця з полону було звільнено дев'ять українців

За останніми уточненими даними ще близько 270 українців залишаються в полоні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ще близько 270 українців за останніми уточненими даними залишаються в полоні. Українська сторона робить все для активізації процесу звільнення полонених і вважає неприпустимим затягування", - написала Геращенко.

Гуманітарні вантажі, що заходять на будь- яку частину територіі Украіни , мають перетинати кордон у тільки визначених пу...

Posted by Iryna Gerashchenko on 16 Июнь 2015 г.

Окрім цього Геращенко повідомила, що протягом місяця з полону було звільнено дев'ять українців, але цей показник не є задовільним: "Вважаємо недостатнім результат, що за місяць роботи підгрупи в співпраці з силовиками вдалося звільнити тільки 9 українців".

Також Геращенко акцентувала на тому, що Росія "безпідставно утримує в російських в'язницях" 11 українців, серед яких, зокрема Надія Савченко.

"Наступного тижня в Страсбурзі сесія ПАРЄ і український член делегації Надія, яка має дипімунітет, має всі права там бути", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Мінську ввечері 16 червня відбулася зустріч учасників Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України.