ua en ru

Один з керівників СБУ очолював угрупування з незаконного видобутку бурштину

Один з керівників СБУ очолював угрупування з незаконного видобутку бурштину Фото: СБУ

Матеріали передано до Генеральної прокуратури України

Один з керівників Служби безпеки України (СБУ) у Житомирській області очолював угрупування з видобутку бурштину в Житомирській та Рівненській областях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України викрила протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, яке займалося незаконним видобутком бурштину в Житомирській та Рівненській областях. Серед організаторів злочинної діяльності був один з керівників Управління СБ України у Житомирській області. Через свої корупційні зв'язки у державних і правоохоронних органах Житомирщини та Рівненщини спецслужбовець забезпечував "дах" членам угруповання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, він фактично був основною ланкою корупційної схеми прикриття незаконного добування, транспортування та контрабанди "сонячного каміню".

"Співробітники СБ України задокументували багатоланцюговий механізм передачі грошей від безпосередніх видобувачів бурштину до найвпливовіших представників органів влади. Також під час обшуків правоохоронці вилучили значну кількість бурштину, виробів з нього та обладнання для видобутку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на підставі матеріалів Управління внутрішньої безпеки СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру. Матеріали передано до Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві на хабарі у 25 тис. гривень затримали поліцейського.