ua en ru

В Одесі від грипу померли 15 осіб

В Одесі від грипу померли 15 осіб Фото: хвороба

За даними СЕС, захворюваність гострими респіраторними інфекціями не перевищує епідемічного порогу

З початку епідсезону в період з 23 грудня 2015 року по 12 січня 2016 року в Одесі зареєстровано 15 летальних випадків від ускладнень грипу (пневмонія) у дорослих, що пов'язано з пізнім зверненням за медичною допомогою. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби.

За даними СЕС, захворюваність гострими респіраторними інфекціями знаходиться на сезонному рівні і не перевищує епідемічного порогу.
"За останній тиждень, порівняно з попереднім, спостерігалося її зниження на 20,6%, у тому числі серед дітей до 17 років - на 26,8%, що пов'язано з канікулами. У той же час серед дорослого населення спостерігався незначний ріст захворюваності - на 1,4%", - йдеться в повідомленні.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень серед населення спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і В. За епідсезон 2015-2016 рр. обстежено 378 хворих на грип і ГРВІ, у 128-ми виділено вірус грипу, в тому числі 122-х - А/H1-пандемічний, в 5-ти - А/H3-сезонний, в одному - грип.

Нагадаємо,в Києві з початку епідемічного сезону від свинячого грипу (H1N1) померли 4 людини.

"З початку епідемічного сезону р. в Києві було зареєстровано два летальних випадки від грипу А, ускладненого пневмонією, у дорослих осіб, які належали до групи ризику. Ще два летальних випадки були зареєстровані у киян, які перебували на стаціонарному лікуванні у клінічній лікарні "Феофанія" Державного управління справами", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Держсанепідслужби в Києві.