ua en ru

Звинувачення проти підозрюваних у підпалі кінотеатру "Жовтня" в Києві направлено до суду

Прокуратура направила до Голосіївського райсуду столиці обвинувачення у відношенні підозрюваних у підпалі кінотеатру "Жовтень". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Прокуратурою Подільського району міста Києва затверджено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох студентів 20-ти та 24-х років, яких підозрюють у підпалі столичного кінотеатру "Жовтень", - йдеться в повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня молоді люди, намагаючись зірвати показ кінострічки, запустили в приміщенні кінотеатру фаєри, що в подальшому призвело до масштабного вибуху всієї будівлі.

Слідством встановлено, що злочин було скоєно з хуліганських спонукань. Прокуратура стверджує, що свою провину підозрювані повністю визнають.

Молодих людей будуть судити за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та боєприпасів) КК України.

Нагадаємо, 29 жовтня в 21:41 на даху кінотеатру "Жовтень" виникла пожежа, яку рятувальники ліквідували п'ять годин. 31 жовтня міліція затримала двох осіб, які зізналися у підпалі кінотеатру "Жовтень". Палії зізналися, що хотіли зірвати кіносеанс фільму за ЛГБТ-тематики. Суд Києва посадив їх під домашній арешт.

На реконструкцію кінотеатру "Жовтень" у проекті бюджету Києва передбачено 12 млн грн. Мер Києва Віталій Кличко вважає, що кінотеатр "Жовтень" може запрацювати в 2015 р.