ua en ru

В ОБСЄ заявляють про загрозу раптового посилення конфлікту на Донбасі

В ОБСЄ заявляють про загрозу раптового посилення конфлікту на Донбасі Фото: Майкл Боцюрків

Ситуація з безпекою на Донбасі залишається напруженою

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) залишається напруженою, існує загроза раптового посилення конфлікту. Про це в ході брифінгу заявив спікер Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як і в попередні тижні, ситуація з безпекою на Донбасі залишається напруженою і непередбаченої. Залишається високим рівень бойових зіткнень в донецькому аеропорту і біля нього. Сторони обмінюються вогнем час від часу, в основному з артилерії і мінометів. І хоча ситуація за останні 48 годин була спокійнішою, залишається високою загроза раптової інтенсифікації ", - заявив Боцюрків.

Він нагадав, що місія відновила моніторинг Широкино.

"Ми побачили, що обстріли відбувалися там, поки там не було місії. Також ми побачили снаряди з 122-мм мінометів, а також спалені і пошкоджені снарядами цивільні будинки. Під час нашого патрулювання на вихідних ми чули 180 вибухів снарядів 82-мм і 120-мм мінометів, також вибухи боєприпасів з автоматичних гранатометів і артилерії. А також стрілянину зі стрілецької зброї, включаючи міномети ", - розповів речник ОБСЄ.

Нагадаємо, згідно з інформацією спікера Адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенка, бойові дії в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) знову загострилися. За його словами, за минулу добу на Маріупольському напрямку не припинялися обстріли українських позицій в Широкино.