ua en ru

ОБСЄ зафіксувала значні порушення режиму тиші поблизу Маріуполя

ОБСЄ зафіксувала значні порушення режиму тиші поблизу Маріуполя Фото: ОБСЄ

Спостерігачі місії також відзначили наявність порушень в Луганській області

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували значні порушення режиму тиші поблизу Маріуполя. Про це йдеться у звіті місії за 14 січня.

Зокрема, місія відзначила продовження обстрілу в Горлівці, і значну кількість порушень режиму припинення вогню на околиці Комінтернове. У Луганській області, СММ помітила свіжі кратери, викликані мінометним вогнем.

"У Горлівці зафіксовані порушення режиму припинення вогню третій день поспіль. Ввечері 13 січня, було чути кілька вибухів, артилерійський і мінометний вогонь", - йдеться у звіті.

"В Широкіно (20 км на схід від Маріуполя), між 12:43 та 13: 14 були помічені більше 20 вибухів і невизначені перестрілки, що складаються із зенітних кулеметів, стрілецької зброї, мінометних та артилерійських обстрілів", - йдеться в документі.

Спостерігачі ОБСЄ чули близько 38 вибухів, 430 і 168 пострілів чергами стрілецької зброї, важкого кулемета і зенітного вогню.

"Спеціальна моніторингова місія оцінює, що більшість порушень режиму припинення вогню відбулося в межах великого простору в районі Комінтернове і Водяного (23 і 19 км на північний схід від Маріуполя відповідно)", - стверджується в повідомленні.

Нагадаємо, заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг завтра, 16 січня, відвідає Станицю Луганську.