ua en ru

В ОБСЄ вітають зусилля по розмінуванню на Донбасі

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич вітав початок зусиль по знищити боєприпасів на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"До вчорашнього дня снаряди, що не розірвалися створювали постійну загрозу для жителів селища Комінтернове. Ситуація починає мінятися, так як угода про припинення вогню в цьому місці діє, і спостерігачі ОБСЄ змогли взаємодіяти з усіма сторонами та досягти домовленостей про безпеку, в тому числі розмінування", - сказав Дачич.

Спостерігачі ОБСЄ працюють з представниками ВСУ, так званої "Донецької народної республіки", співробітниками українських і російських збройних сил Об'єднаного центру з контролю і координації, а також з місцевими жителями, щоб домовитися про те, як приступити до розмінування.

"Я радий бачити, що дії по розмінуванню не є кінцем співпраці на місцях і що подальші зусилля по розмінуванню будуть здійснюватися в Павлополе. Я закликаю всіх активізувати свою співпрацю зі спостерігачами та сприяти покращенню ситуації у сфері безпеки ", - додав він.

Зазначимо, глава місії ОБСЄ в Україні повідомив, що спостерігачі не мають повного доступу до всіх територій АТО.