ua en ru

ОБСЄ не підтвердила дотримання перемир'я на Донбасі

ОБСЄ не підтвердила дотримання перемир'я на Донбасі Фото: Александр Хуг

В районі донецького аеропорту зафіксовано близько 30 вибухів

Спостерігачі організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не підтверджують дотримання режиму припинення вогню в зоні АТО на Донбасі з 1 вересня. Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає DW.

За словами Хуга, спостерігачі чули більше 30 вибухів в районі аеропорту Донецька, однак не зміг уточнити характер вибухів і яка із сторін несе за це відповідальність.

Він також зазначив, що ситуація в зоні АТО на сьогодні набагато спокійніша, ніж раніше, і висловив надію, що сторони будуть дотримуватися погоджене перемир'я.

Нагадаємо, для того щоб проконтролювати дотримання режиму, тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Україні провела переговори у форматі відеоконференції. Як пізніше повідомила у своєму Facebook прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер, режим дотримуються обидві сторони конфлікту.

"Всі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню. Зокрема, цей факт засвідчив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, а також офіцери зі Спільного центру з контролю і координації", - написала Оліфер.

Зазначимо також, що режим припинення вогню на Донбасі пов'язаний з початком навчального року.