ua en ru

ОБСЄ підготувала проміжний висновок щодо можливості проведення виборів на Донбасі

ОБСЄ підготувала проміжний висновок щодо можливості проведення виборів на Донбасі Фото: ОБСЄ підготувала проміжний висновок щодо можливості проведення виборів на Донбасі

Про це повідомив голова української частини міжпарламентської комітету Асоціації Остап Семерак

Голова української частини міжпарламентського комітету Асоціації Остап Семерак повідомив, що підрозділ ОБСЄ, який займається виборами (ODHIR) уже підготував проміжний висновок щодо можливості проведення місцевих виборів на Донбасі. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ілюзія виборів в окупованому Донбасі".

Уряд Арсенія Яценюка давно попросив ОБСЄ промоніторити ситуацію на нашому сході та поінформувати про можливість виборів на окупованих територіях.

"Два-три місяці тому уряд України запросив підрозділ ОБСЄ, який займається виборами (ODHIR) до аналізу ситуації і висновків щодо можливості проведення виборів на згаданих територіях. Очевидно, що Мінські зобов'язання нас підштовхують до аналізу можливості проведення виборів. Але ви знаєте, що Верховна Рада прийняла закон, який говорить про умови проведення виборів. Ці умови є чіткі, прийняті всіма сторонами, в тому числі, РФ, яка гарантує певні зобов'язання взяті нею, підписавши Мінські угоди. Те, що Клімкін почав обговорювати це питання з Лавровим (міністр закордонних справ Росії, - РБК-Україна), це абсолютно нормальне явище - з точки аналізу та з точки зору підготовки до такого відповідного до ситуації рішення", - зазначив Остап Семерак.

Він також повідомив про те, що ODHIR проміжний висновок вже підготувала. Можливо, саме цей факт спонукав Павла Клімкіна (міністра закордонних справ України) зробити зробити цю заяву про вибори.

Нагадаємо, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що рішення про проведення місцевих виборів в прифронтових містах на Донбасі приймуть восени.