ua en ru

ОБСЄ: всі мирні жителі покинули Широкине

ОБСЄ: всі мирні жителі покинули Широкине Фото: спостерігачі ОБСЄ в Широкиному

У селищі зруйновано 80% будівель та будинків

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі мирні жителі покинули селище Широкине під Маріуполем Донецької обл. Про це йдеться в останньому звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"СММ відвідала Широкине і підтвердила повідомлення ЗМІ, що всі мирні жителі покинули село", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 27 червня місія відвідала житла мирних громадян, які 9 червня ще залишалися в своїх будинках, але спостерігачі виявили будинку покинутими, пошкодженими або зруйнованими.

"Після цього патруль СММ звертався до командира (бойовиків, - ДНР), який сказав, що він знав поіменно тих, кого шукала СММ. За його словами, останні цивільні мешканці пішли 15 червня. Спостерігачі помітили, що масштаб руйнувань в селищі збільшився з часу останнього візиту. Вони оцінили, що понад 80% будинків і будівель у селищі зруйновані", - йдеться у звіті.

ОБСЄ: всі мирні жителі покинули Широкине

Фото: зруйновані будинки в Широкіно

ОБСЄ: всі мирні жителі покинули Широкине

Фото: останні цивільні жителі покинули Широкіно 15 червня

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники спостережної місії ОБСЄ потрапили під обстріл бойовиків в районі н. п. Безіменне. Варто також відзначити, що бойовики звинуватили в обстрілі українських військових. Як повідомили в штабі, українські військові технічно не могли здійснити обстріл спостерігачів ОБСЄ, так як найближчі позиції сил АТО знаходяться на відстані десяти кілометрів.