ua en ru

ОБСЄ: хтось хоче, щоб місія перестала доповідати про події в Донецьку

ОБСЄ: хтось хоче, щоб місія перестала доповідати про події в Донецьку Фото: ОБСЄ

Відповідальність за забезпечення захисту співробітників СММ і її майна лежить на тих, хто контролює Донецьк, зазначили в ОБСЄ

Хтось хоче, щоб спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ перестала доповідати про події в Донецьку. Про це йдеться в заяві ОБСЄ на Facebook щодо нічного підпалу 4 автомобілів місії.

"ОБСЄ повідомляє про насильницький напад на її цивільних спостерігачів у Донецьку також об'єктивно, неупереджено та оперативно, як і жорсткі напади, що зачіпають українське цивільне населення в Донецьку та за його межами, на інших територіях у Донецькій області та на сході України. Проте мабуть, є такі, хто бажає, щоб ОБСЄ перестала доповідати про те, що відбувається в Донецьку. Є деякі, які вважають, що насильницький напад на цивільне населення і їх майно, є виправданим засобом для досягнення цієї мети", - йдеться в заяві.

При цьому в ОБСЄ зазначили, що відповідальність за забезпечення захисту співробітників СММ і її майна лежить на тих, хто контролює Донецьк.

"На даному етапі, місія не планує припиняти свою діяльність", - додали в організації.

У 02:25 ночі, СММ зареєструвала пожежу кількох автомобілів ОБСЄ на стоянці перед резиденцією ОБСЄ в Донецьку. Пожежники ...

Posted by OSCE SMMU - Special Monitoring Mission to Ukraine on 9 августа 2015 г.

Нагадаємо, директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв назвав інциденти з автомобілями СММ ОБСЄ на Донбасі ганебним спробами залякування спостерігачів.