ua en ru

В ОБСЄ фіксують зменшення обстрілу в районі донецького аеропорту

В ОБСЄ фіксують зменшення обстрілу в районі донецького аеропорту Фото: донецький аеропорт

Ситуація на луганському напрямку в цілому залишається спокійною

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала відносне зниження інтенсивності обстрілу в районі донецького аеропорту. Про це йдеться у звіті ОБСЄ від 26 травня, опублікований сьогодні, 27 травня.

"Спостерігачі помітили щодо неактивні, але постійні бої в районі донецького аеропорту", - йдеться у звіті.

Перебуваючи у Донецьку, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 73 вибухів протягом 8 годин звітного періоду в районі аеропорту Донецька.

У Спільному центрі з контролю і координації (СЦКК) за перемир'ям на Донбасі ОБСЄ розповіли, що СЦКК посилять ще трьома представниками з України і трьома - з Росії. Таким чином, вони очікують, що кількість порушень перемир'я зменшиться.

При цьому місія ОБСЄ не змогла проконтролювати дотримання режиму припинення вогню в районі Маріуполя з міркувань безпеки.

При цьому місцеві жителі розповіли представникам моніторингової місії, що вони продовжують чути обстрілу навколо Широкіно, а також біля населених пунктів Гранітне і Чермалик.

"Спостерігачі помітили, що в цілому ситуація в Луганській області залишається спокійною. Хоча в контрольованому урядом Щастя (20км північний захід від Луганська), СММ чула в загальній складності сім вибухів, у тому числі п'ять вибухів на сході, про яких військові українською блокпосту сказали, що це були обстріли з 82мм міномета з боку підконтрольної ЛНР території, а також два вихідних пострілу", - йдеться у звіті.

Також представники ОБСЄ повідомили, що в Станиці Луганській три вибухи в напрямку підконтрольної бойовикам ЛНР території.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник повідомив, що на донецькому напрямку ситуація залишається дуже важкою.