ua en ru

Оборонні споруди на Донбасі будуть посилені, - АПУ

Фортифікаційні споруди на сході України, які вже споруджені, будуть оновлені і посилені. Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу підкреслити, що на нараді, яка відбулася 14 березня поточного року під головуванням Президента, обговорювалося питання будівництва оборонних фортифікаційних споруд. Ми повинні позбутися від зайвих ілюзій. Процес, який розпочався місяць тому в Мінську, зовсім не означає, що на сьогодні зникла загроза або вона зменшилася. Ми повинні докласти всі зусилля для того, щоб обороноздатність нашої країни продовжувала підвищуватися", - сказав Ковальчук.

За його словами, споруди, будівництво яких розпочато, вимагають посилення.

"Ще з вересня минулого року почалося будівництво понад 200 фортифікаційних споруд. Зараз зрозуміло, що необхідно їх оновлення і посилення. Передбачається будівництво близько 300 опорних пунктів, які будуть передбачати відповідні фортифікаційні споруди і заходи. На це передбачено фінансування Кабінету міністрів і відповідні кошти, які будуть спрямовані на ці роботи.

Він зазначив, що до будівництва споруд будуть залученні місцеві державні адміністрації.

"Всі ці заходи повинні бути проведені в дуже стислі терміни і на сьогодні вже почалася відповідна робота щодо реалізації цих заходів. Вона буде відбуватися під контролем і за замовленням Міністерства оборони України за участю Міністерства регіонального розвитку та безпосередньою участю місцевих державних адміністрацій", - підкреслив Ковальчук.

Відзначимо, Кабмін сьогодні виділить з резервного фонду 865 млн грн на фортифікаційні споруди.