ua en ru

Обласні ТРК пропонують зробити частиною суспільного мовлення

Обласні ТРК пропонують зробити частиною суспільного мовлення Вікторія Сюмар

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики запропонує парламенту зробити обласні державні телерадіокомпанії (ОДТРК) частиною суспільного мовлення. Про це сьогодні під час круглого столу "Законодавство щодо суспільного мовлення: європейські стандарти та пріоритетні зміни до закону. Модель регіонального мовлення" заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вирішили залишити концепцію, у якій ОДТРК також стають частиною суспільного мовлення... Це означає одну дуже просту річ - вони не зникають, вони так само проходять реформування, там дійсно буде деяке скорочення, але воно об'єктивно зумовлено. І головне, що вони працюють під єдиним керівництвом єдиної наглядової ради, яка буде призначатися громадськими організаціями та парламентськими фракціями, і будуть працювати за стандартами суспільного мовлення, що для нас є ключовим", - заявила Сюмар.

"Усі члени робочої групи, а це всі члени комітету, в тому числі представник "Опозиційного блоку" та представники всіх фракцій також підписалися під цими змінами до другого читання і вони були прийняті комітетом. Саме це ми запропонуємо парламенту на схвалення, сподіваюся, це відбудеться вже в цього четверга", - зазначила Сюмар.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Держкомтелерадіо запропонували заборонити приватизацію майна та акцій громадського телебачення.