ua en ru

NYT: Втручання Росії стало б катастрофою для Іраку

NYT: Втручання Росії стало б катастрофою для Іраку Фото: Ірак

Юніс: Росія буде проводити бомбардування в Іраку без оглядки на те, на кого падають її бомби

Прем'єр-міністр Хайдер Аль-Абаді заявив, що готовий дозволити Російській Федерації (РФ) почати бомбардування в Іраку. Однак це стало б катастрофою для його країни, пише старший науковий співробітник Atlantic Council Нуссаіба Юніс, передає New York Times.

Так, він вважає, що США повинні переконати прем'єр-міністра Іраку в тому, що відкриття повітряного простору для військової авіації Росії стало б великою помилкою.

"Абаді перед виборами обіцяв примирити сунітську меншість з шиїтською більшістю в країні, щоб об'єднати їх проти "Ісламської держави". Але втручання Росії лише зміцнить шиїтських політиків і групи бойовиків", - пише Юніс.

На думку Юніса, Росія буде проводити бомбардування в Іраку без оглядки на те, на кого падають її бомби, як це відбувається в Сирії. Крім того, Москва буде закривати очі на жорстокі вчинки шиїтських бойовиків проти сунітських мирних жителів.

"Таким чином, російське втручання може стати катастрофою для Іраку, підірвавши важливі політичні процеси, які потрібно виконати для того, щоб зупинити війну і зміцнити безпеку в країні", - йдеться в статті.

Автор також зазначає, що помірне уряд Аль-Абаді вигідно для США, тому його варто підтримати. Інакше до влади можуть прийти більш радикальні сили, які ще здатні розвивати міжрелігійний розкол в Іраку і посилять нестабільність в умовах війни проти "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті нальоту іракських ВПС був поранений лідер ИГИЛ.