ua en ru

Новак: перша черга енергомосту в Крим буде введена 20 грудня

Новак: перша черга енергомосту в Крим буде введена 20 грудня Фото: Олександр Новак

Раніше повідомлялося, що перший етап повинен був бути в березні 2016 р

Перша черга енергомосту з Краснодарського краю (РФ) в анексований Крим буде введена до 20 грудня 2015 року. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає ТАСС.

"За графіком у нас перший етап повинен був бути в березні 2016 р., але ми поставили нашим енергетикам завдання, щоб цей термін був скоректований", - сказав міністр, додавши, що остаточний термін здачі - 20 грудня.

Згідно з квітневим розпорядженням уряду РФ, перша черга енергомосту потужністю до 400 МВт повинна бути запущена до 25 грудня 2015 р.

Раніше повідомлялося, що вартість робіт, пов'язаних з проведенням інженерних вишукувань, проектуванням і будівництвом об'єктів електромережевого господарства для анексованого Криму, становить 47,3 млрд руб.

Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак допустив, що РФ може розглянути відповідні заходи щодо України у зв'язку із знеструмленням Криму.

Нагадаємо, 22 листопада Крим повністю залишився без світла через підриву ЛЕП в Херсонській області. В "Укренерго" повідомили, що ремонтні бригади поки не допускають до ушкоджених ліній електропередач.