ua en ru

"Нормандська четвірка" до кінця листопада має виробити документ по розмінуванню Донбасу

"Нормандська четвірка" до кінця листопада має виробити документ по розмінуванню Донбасу Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр

Штайнмайер заявив, що хід переговорів і результати зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" перевершили очікування

Міністри закордонних справ "нормандської четвірки" домовилися до кінця листопада досягти угоди щодо розмінування території Донбасу. Про це заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, передають російські ЗМІ.

"Ми домовилися до кінця листопада виробити домовленість, в яку будуть закладені пріоритети і технічні схеми (процесу розмінування). Цей документ повинен бути укладений до кінця місяця", - заявив Штайнмайер.

Штайнмайер повідомив, що міністри в ході зустрічі обговорили ситуацію з безпекою і перемир'я на Донбасі. "Ми обговорили ситуацію з безпекою, поговорили про перемир'я, припинення вогню. Наскільки я знаю, воно (припинення вогню - ред.) триває вже 10 тижнів. І наші переговори були націлені на те, як закріпити успіх", - сказав глава МЗС.

Штайнмаєр наголосив, що хід переговорів і результати зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" перевершили очікування її учасників. "Хід переговорів і результати зустрічі глав МЗС нормандського формату були набагато краще, ніж ми очікували", - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі "нормандської четвірки" заявив, що дія мінських угод буде перенесено на 2016 р.