ua en ru

"Нічні вовки" починають судовий процес проти влади Німеччини

"Нічні вовки" починають судовий процес проти влади Німеччини Фото: Нічні вовки і Володимир Путін

Мотоклуб вже найняв адвоката

Байкерський клуб "Нічні вовки" спільно зі своїми європейськими колегами в найближчі дні подасть позов до суду Німеччини, яким оскаржить рішення федерального відомства канцлера Німеччини про анулювання віз російським байкерів. Про це заявив лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов, зазначивши, що мотоклубом вже найнятий німецький адвокат, який буде представляти їх інтереси в суді, передають "Известия".

"Найближчим часом ми подамо позов до суду Німеччини про оскарження заборони на в'їзд для "Нічних вовків", анулювання віз, а також про депортацію наших байкерів. В даний час ми збираємо усі необхідні для цього документи. Разом з нами будуть подавати позов наші європейські колеги. Вони вже допомогли нам знайти німецького адвоката, які візьметься за цю справу", - сказав Залдостанов.

За його словами, рішення відомства канцлера Німеччини є незаконним, але справа має політичне підґрунтя, так що виграти його буде досить важко.
"Вони всі нарікають на Росію, що у нас все куплено. Ось подивимося, як у них в Європі захищають права людини", - додав лідер "Нічних вовків".

Видання зазначає, що в посольстві Німеччини в Росії підтвердили факт видачі віз байкерам і відсутність будь-яких претензій щодо подачі документів.

"Всі громадяни інших держав, які подають заяву на отримання візи, проходять перевірку, пробиваються з різних баз. Також відслідковується правильність оформлення документів. Посольство візи видало, значить, претензій не було", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше німецький суд зобов'язав учасника мотоклубу "Нічні вовки" Юрія Васильєва, який раніше був затриманий в німецькому порту Травемюнде, виїхати з шенгенської зони до 5 травня.