ua en ru

НКЦПФР закликає учасників фондового ринку забезпечити санкції РНБО з 17 листопада

НКЦПФР закликає учасників фондового ринку забезпечити санкції РНБО з 17 листопада Фото (AFP): фондові біржі в Україні

Учасники фондового ринку мають блокувати активи і зупиняти фінансові операції в інтересах України

В Україні учасники фондового ринку мають з 17 листопада 2015 року забезпечити застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 2 вересня 2015 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР).

Повідомляється, що регулятор почне застосовувати відповідні санкції з 17 листопада. Рішення НКЦПФР № 1707 "Про виконання учасниками фондового ринку рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" опубліковано в Офіційному віснику України від 13 жовтня 2015 року.

Відзначимо, рішення НКЦПФР зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 жовтня 2015 року за № 1325/27770.

Нагадаємо, дане рішення визначає дії учасників фондового ринку щодо забезпечення застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на виконання вимог рішення РНБО від 2 вересня 2015 року.

У разі виявлення осіб з санкційного списку учасники ринку повинні блокувати активи - тимчасове обмеження права людини користуватися і розпоряджатися належним йому майном. Також учасникам фондового ринку передбачено в таких випадках зупиняти фінансові операції, запобігати виведенню капіталів за межі України, зупиняти виконання економічних і фінансових зобов'язань та/або зупиняти виконання економічних і фінансових зобов'язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів).