ua en ru

НКРЕКП першочергово буде включати до інвестиційних програм ліцензіатів заходів щодо оснащення будинків лічильниками

НКРЕКП першочергово буде включати до інвестиційних програм ліцензіатів заходів щодо оснащення будинків лічильниками Фото: НКРЕКП першочергово буде включати до інвестиційних програм ліцензіатів заходів щодо оснащення будинків лічильниками

Інвестиційна програма має бути розроблена у відповідності до порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (НКРЕКП) першочергово буде включати до інвестиційних програм ліцензіатів заходів щодо оснащення будинків лічильниками. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

"З метою виконання пункту 3 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 р. "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року", введеного в дію указом Президента України від 14 листопада 2014 р. № 876/2014, НКРЕКП прийнято рішення щодо першочергового включення до інвестиційних програм ліцензіатів заходів стосовно оснащення житлових будинків приладами комерційного обліку споживання теплової енергії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що видатки з встановлення приладів комерційного обліку теплової енергії можуть бути включені підприємством до інвестиційної програми. Інвестиційна програма має бути розроблена у відповідності до порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, затвердженого наказом № 630 Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14 грудня 2012 р., постановою комісії № 381 від 14 грудня 2012 р., зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 11 січня 2013 р. за № 97/22629.

Нагадаємо, у КМДА обіцяють до початку опалювального сезону встановити лічильники у всіх багатоповерхівках.