ua en ru

Нижня палата Конгресу США підтримала законопроект про скасування заборони на експорт нафти

Нижня палата Конгресу США підтримала законопроект про скасування заборони на експорт нафти Фото: Нижня палата Конгресу США

Законопроект підтримали і республіканці, і демократи

Нижня палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки (США) сьогодні, 18 грудня, переважною більшістю голосів підтримала законопроект про скасування заборони на експорт сирої нафти з США. Про це передає Reuters.

Повідомляється, що законопроект підтримали і республіканці, і демократи.

Законопроект передбачає фінансування роботи уряду США до кінця поточного фінансового року, що завершується 30 вересня 2016 року.

Після голосування в Палаті представників документ буде направлений на розгляд Сенату США. Очікується, що проект закону буде проголосований в пакеті податкових пільг до кінця сьогоднішнього дня.

Відзначимо, що заборона на експорт сирої нафти з США діяв протягом 40 років, тому таке рішення може спровокувати чергове падіння світових цін на нафту.

Нагадаємо, раніше лідери Конгресу США досягли компромісу за планом бюджетних витрат США на 2016 фінансовий рік, завдяки чому держапарат уникне тимчасового припинення роботи, а 40-літню заборону на експорт нафти буде скасовано.

Зазначимо, за скасування ембарго активно виступають нафтові компанії, які стверджують, що експорт допоможе збільшити поставки багатьом виробникам, які страждають від низьких цін на нафту.