ua en ru

У Миколаєві затримано ватажка ОЗУ "Мультика", - Луценко

У Миколаєві затримано ватажка ОЗУ "Мультика", - Луценко Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

Члени ОЗГ встановили контроль за діяльністю політичних партій

У Миколаєві в результаті спільної операції Генеральної прокуратури України з Управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримано 5 осіб, в тому числі - лідер злочинної організації Титов, відомий у кримінальному середовищі як "Мультик". Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Ці особи підозрюються в створенні злочинної організації, яка впродовж 2008-2017 рр. займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, викрадень, привласненням майна державних коштів", - повідомив Луценко.

Він зазначив, що члени ОЗУ встановили контроль за діяльністю політичних партій.

Також члени угруповання впливали на прийняття рішень посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримували стійке ієрархічне об'єднання в місцях позбавлення волі Миколаївської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаєві проводяться обшуки по кримінальних справах, пов'язаних із злочинами у сфері заволодіння бюджетними коштами, вимаганням, рейдерством, погроз вбивством та інших злочинів.