ua en ru

Ніякого "списку Шокіна" не існує, - генпрокурор

Ніякого "списку Шокіна" не існує, - генпрокурор Фото: Генеральний прокурор України Віктор Шокін

Шокін буде радитися з парламентом з питань процедури затримання чи арешту народних обранців

Генеральний прокурор України Віктор Шокін запевнив, що ніякого "списку Шокіна" з приводу арешту та зняття депутатської недоторканності немає. Про це Шокін заявив в ході брифінгу у понеділок, 21 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніякого списку не існує. Ні "Шокіна", ні інших. Але існує проблема у законодавчому питанні", - сказав Шокін, додавши, що процедура внесення та розгляду подань на зняття депутатської недоторканності і арешту недосконала, тому слід внести законодавчі зміни.

"Я дуже хочу звернутися до всіх парламентаріїв, щоб вони прийняли відповідний закон, що виключив би такі випадки. Якщо неможливо за законом, тоді знову і знову це буде повторюватися", - сказав Шокін.

Він підкреслив, що буде радитися з парламентом з питань процедури затримання чи арешту народних обранців. І якщо це питання не буде вирішено, він не буде направляти подання такого роду, а вимагати на законодавчому рівні зняття депутатської недоторканності.

"Я впевнений, що ці питання потрібно терміново вирішити на законодавчому рівні, або скасувати депутатську недоторканність", - додав він.

Також Шокін пояснив, чому колишній лідер регіоналів Сергій Клюєв не був затриманий.

"Ми 16 червня цього року направили подання на його затримання і арешт. До того часу, на жаль, парламент не розглянув це подання", - сказав Шокін.

Нагадаємо, минулого тижня Рада зняла недоторканність народного депутата фракції "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука і схвалила залучення обранця до кримінальної відповідальності.

Пізніше Печерський суд Києва постановив взяти народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука під варту до 15 листопада.