ua en ru

Нідерланди визначили ряд причетних до краху Boeing на Донбасі

Нідерланди визначили ряд причетних до краху Boeing на Донбасі Фото: прокурор Нідерландів Фред Вестербеке

Проте офіційного підозрюваного поки немає

Прокуратура Нідерландів сьогодні, 30 червня, заявила, що встановлений цілий ряд осіб, які можуть бути причетні до краху малайзійського Boeing-777 в Донецькій області, передає видання Le Figaro.

"Є велика група людей, яких ми називаємо на даний момент "людьми інтересу", які представляють для нас підвищений інтерес", - сказав прокурор Фред Вестербеке під час прес-конференції в Роттердамі.

При цьому прокурор не оголосив список ймовірних винуватців катастрофи. Він додав, що офіційних підозрюваних у цій справі поки немає.

"Ми, тим не менш, офіційно не визначили підозрюваних", - додав прокурор.

Нагадаємо, Boeing-777 малайзійських авіаліній " розбився в районі села Грабово Донецької области17 липня 2014 року. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Уряду України і ряду західних країн впевнені, що літак був збитий з ЗРК "Бук" проросійськими сепаратистами на Донбасі. Бойовики стверджують, що не мають у своєму розпорядженні засобами, якими можна було б збити літак на такій висоті. При цьому в Росії заявляють, що малайзійський лайнер був збитий українською ракетою класу "земля-повітря" або "повітря-повітря".

Попередній звіт Ради з безпеки Нідерландів, опублікований 9 вересня 2014 р. свідчить, що катастрофа літака в Донецькій області було наслідком попадання в літак зовні великого числа дрібних високошвидкісних об'єктів.

Повідомлялося, що Нідерланди мають намір створити міжнародний трибунал у справі про катастрофу Boeing-777 на Донбасі.