ua en ru

Не дивно, що хороші футболісти хочуть піти з "Шахтаря" - Мірча Луческу

Не дивно, що хороші футболісти хочуть піти з "Шахтаря" - Мірча Луческу Фото: Мірча Луческу

Румун бажає найкращого для Кости та Адріано

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував трансфери Дугласа Кости в "Баварію" і Луїса Адріано в "Мілан". Про це пише сайт "Шахтаря".

"Баварія" реалізувала дуже хороший трансфер. Вони підписали одного з найкращих молодих футболістів у світовому футболі. Я дуже пишаюся тим, що Дуглас буде захищати кольори такого клубу-гранда. Він дуже гарно зробив, коли приїхав попрощатися з "Шахтарем", з кожним гравцем окремо і з усіма разом. Це говорить про характер і вихованність. У Кости є весь набір якостей, необхідних для того, щоб досягти успіху в "Баварії": чудовий дриблінг, висока швидкість, відмінні удари. Це універсальний виконавець - може грати як на правому, так і на лівому фланзі. Дуглас заслужив бути в компанії титулованих Роббена і Рібері, це дуже почесно. Упевнений, вболівальники «Баварії» його полюблять. Для "Шахтаря" ж минулий сезон видався не дуже хорошим, так як у нас не було можливості виступати на домашньому стадіоні. Постійно грали на виїзді... не Дивно, що в такій ситуації хороші футболісти хочуть піти". - сказав Луческу.

"Те ж саме можу сказати і про Адріано: "Мілан" зробив хороший трансфер і отримав висококласного виконавця. Вважаю, що італійський чемпіонат допоможе Луїсу добре проявити себе і закріпитися у національній збірній. Він один з тих, хто рідко отримує травми. Потужний виконавець, відмінно грає на другому поверсі. Незважаючи на те що він невисокий, Адріано діє так, як при зрості близько двох метрів. Бореться за м'яч у штрафному, завжди шукає можливості для реалізації, справжній бомбардир. Це відмінний трансфер для "Мілана". Шкодую, що такі гравці йдуть. Мені, звичайно, хотілося б, щоб вони залишалися зі мною, з "Шахтарем". Але в той же час я розумію, що сьогодні чемпіонат України не може запропонувати їм по-справжньому високий футбольний рівень. До речі, з-за цього ми не можемо підписувати якісних виконавців - топ-футболісти відмовляються грати в такому чемпіонаті. Якщо формат зміниться, може бути, це стане можливим. Але на даний момент цілком природно, що гравці переходять в більш сильні ліги". - додав Містер.

Нагадаємо, що "Шахтар" заробив на продажу Кости 35 мільйонів євро, а за Адріано отримав 8 мільйонів.