ua en ru

З Непалу евакуювали 4 громадян України, - МЗС

З Непалу евакуювали 4 громадян України, - МЗС Фото: землетрус в Непалі

Український літак для евакуації не може приземлитися в Катманду

З Непалу, де в результаті землетрусу загинуло 4,1 тис. осіб, у Польщі евакуювали чотирьох громадян України. Про це на бліц-брифінгу повідомив офіційний представник Міністерства закордонних справ України (МЗС) Євген Перебийніс, передає прес-служба Мзс у Facebook.

"Проблема полягає в тому, що для більшості рейсів зараз аеропорт Катманду закритий. Сьогодні вдалося буквально кількох рейсів там приземлитися. Там приземлився польський літак, який вже забрав 4 наших громадян до Делі і далі вони будуть слідувати з іншими евакуйованими до Варшави", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що Україна звернулася до переважної більшості країн, які також евакуюють своїх громадян, з тим, щоб вони надавали допомогу в евакуації українців.

"Ми готуємо наш борт. Для того, щоб частково відновити авіаційне сполучення з Катманду, як повідомляє влада Непалу, необхідно кілька днів", - повідомив Перебийніс.

Стенограма бліц-брифінгу Речника МЗС Євгена Перебийноса щодо ситуації з громадянами України, які знаходяться в Непалі....

Posted by Міністерство закордонних справ України on 27 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, за даними МЗС, у Непалі може перебувати 161 громадянин України.