ua en ru

Німецькі депутати також можуть відвідати Крим

Німецькі депутати також можуть відвідати Крим Фото: Бундестаг

Поїхати на півострів мають намір "Ліві" депутати бундестагу

Депутати бундестагу Німеччини від фракції партії "Ліві" також розглядають можливість відвідин Криму. Про це повідомив депутат від німецької партії "Ліві" Олександр Ной, передають "Известия".

"Я вважаю поїздку французьких парламентаріїв у Крим правильною справою. Як обрані народом, вони повинні були показати і розповісти офіційним властям Франції, політикам, а також спільноті про те, що там відбувається насправді. Це правильне і показове рішення. Ліва партія Німеччини має відмінності у поглядах на політику з іншими партіями в бундестазі, тому можливість відвідин Криму для нас більш прийнятна ", - заявив Ной.

Заступник голови комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Андрій Климов заявив, що слідом за французькими та італійськими депутатами бажання відвідати Крим висловили багато політики Євросоюзу.

"Я розмовляв з парламентаріями близько 30 країн Європейського союзу. Бажання висловили багато - наприклад, парламентарі Португалії, Німеччини", - заявив він.

На думку депутата, відвідати півострів буде проблематично для парламентарів країн Балтії та Польщі з-за позиції їх уряду.

Нагадаємо, в кінці липня депутати з Франції відвідали Крим, де поспілкувалися з політиками і місцевими жителями. Після цього бажання поїхати на аннексированный півострів висловила і група італійських депутатів, їх візит запланований на початок жовтня. Зокрема, в Криму збираються приїхати близько 10 італійських депутатів від руху "П'ять зірок".

"Ми прийняли рішення приїхати в Крим і в Москву складі делегації від італійського руху "П'ять зірок". Днями я зв'яжуся з представниками посольства Росії в Римі, щоб приступити до організації візиту", - заявив один з ініціаторів поїздки, член комітету Палати депутатів Італії у закордонних справах Манліо ді Стефано.

За його словами, поїздка планується на початок жовтня. Чисельність депутатів складе від 8 до 10 чоловік, а очолить їх ще один член парламентського комітету у закордонних справах - Алессандро ді Баттіста.

Як заявив ді Стефано, мета поїздки - "з перших рук дізнатися про те, як живуть люди в Криму після референдуму березня 2014 року". При цьому депутат зазначив, що вони спробують погодити поїздку не тільки з Росією, але і з Україною.

Про готовність приєднатися до парламентської поїздки до Криму заявив сенатор від італійської партії "Ліга Півночі" Серджо Дивина.

Зазначимо, українська влада рішуче засудила такі дії європейських парламентаріїв. Зокрема СБУ заборонила в'їзд в Україну 10 французьким депутатам.