ua en ru

На нафтобазі під Києвом ознак горіння немає, - ДСНС

На нафтобазі під Києвом ознак горіння немає, - ДСНС Фото: ліквідація пожежі на нафтобазі під Києвом

Всього перекачано 3 152 тис. куб. м палива з резервуарів

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Київської області ознаки горіння резервуарів з пальним не спостерігаються. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Станом на 21:00 на території бази БРСМ ознаки горіння не спостерігаються", - зазначили в ДСНС.

Як зазначається, проведені виміри температури резервуарів з пальним за допомогою тепловізора: найвища температура, зафіксована в резервуарі об'ємом 900 куб. м, який фитилировал, - 60 С, температура інших резервуарів не перевищує 45 С.

"Тривають роботи з перекачування залишків дизельного палива з трьох резервуарів (1, 2, 3) нафтобази БРСМ в резервуари нафтобази КЛО. З п'ятого резервуара об'ємом 900 куб. м дизельне паливо повністю відкачано. За інформацією нафтобази КЛО, всього перекачано 3 152 тис. куб. м палива. Всього залишилося відкачати понад 2 тис. куб. м", - додали в ДСНС.

На місці пожежі для виконання робіт зосереджено 38 одиниць техніки та 100 чоловік особового складу. Охорону місця проведення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації здійснюють 30 співробітників міліції і 70 чоловік особового складу Нацгвардії.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі під Києвом сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Київської облдержадміністрації розробити комплексний план усунення екологічних наслідків пожежі на нафтобазі під Васильковом.