ua en ru

Нафтобаза під Васильковом належить Ставицькому, - Наливайченко

Нафтобаза під Васильковом належить Ставицькому, - Наливайченко Фото: голова СБУ Валентин Наливайченко

Голова СБУ пообіцяв "витягнути на світло всіх корупціонерів найвищого рівня"

Нафтобаза "БРСН-Нафти" у Васильківському районі Київської області, на якій 8 червня 2015 р. сталося загоряння резервуарів, належить колишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому. Про це в ході засідання уряду заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба чітко говорити, що вся ця нафтобаза і подібні їй належали колишньому міністру енергетики Ставицькому. Це раз. Друге, ми готові разом з МВС розслідувати як заступник генерального прокурора став співвласником такий нафтобази і подібних нафтобаз, а найголовніше, щоб саме ці мільярдери відшкодували збитки і в судовому порядку і сім'ям і нашим громадянам. І третє-у нас є серйозна домовленість з лабораторіями і слідчими США і вже тепер... якщо буде ваша підтримка і рішення уряду щодо міжвідомчого розслідування... витягнути на світло всіх корупціонерів найвищого рівня", - зазначив Наливайченко.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що ця справу має довести до кінця генпрокурор Віктор Шокін.

"Я переконаний, що новий генпрокурор України як професіонал зробить все для розслідування цієї кримінальної справи для відновлення кримінального провадження й відповідно для того, щоб разом з МВС, СБУ під керівництвом ГПУ винні були притягнуті до кримінальної відповідальності", - зазначив він.

Прем'єр нагадав, що за цією нафтобазі в жовтні 2014 р. МВС порушило кримінальну справу, але ГПУ його закрила.

Нагадаємо, раніше міліція Київської області звинуватила "БРСМ-Нафту" в бездіяльності при пожежі на нафтобазі. Правоохоронці, зокрема, пообіцяли притягнути до відповідальності безпосередньо екс-міністра Ставицького.