ua en ru

Нафта подорожчала після атаки на трубопровід в Саудівській Аравії

Нафта подорожчала після атаки на трубопровід в Саудівській Аравії Ілюстративне фото: видобуток нафти (statoil.com)

Раніше Саудівська Аравія повідомила про атаку на два нафтові танкери поблизу ОАЕ

Ціни на нафту у вівторок, 14 травня, підскочили майже на долар після того, як експортер нафти Саудівська Аравія заявила, що дрони атакували дві насосні станції, належать державній нафтовій компанії Saudi Aramco. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані торгів на лондонській біржі ICE Futures.

Нафта марки Brent за даними на 15:00 торгувалася на рівні 71,22 долара за барель, що на 99 центів вище (1,4%) в порівнянні із закриттям попередньої торгової сесії.

СNBC пише, що 14 травня безпілотники завдали ударів по двох нафтоперекачувальних станцій на трубопроводі "Схід-Захід", за яким саудівська нафта доставляється зі східної провінції в порт Янбу.

Нагадаємо, Саудівська Аравія повідомила в понеділок, 13 травня, що два її нафтових танкера зазнали диверсійної атаки біля берегів Об'єднаних Арабських Еміратів. Саудівська Аравія назвала інцидент спробою підірвати надійність світових поставок нафти.

Представники ОАЕ говорили, що напади були здійснені на чотири торгові судна поруч з еміратом Ель-Фуджайра близько Ормузської протоки. В ОАЕ не уточнили деталі події, але повідомили, що ніхто не постраждав, а порт Ель-Фуджайра продовжує працювати в звичайному режимі.

У свою чергу міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх повідомив, що одне з двох саудівських судів піддалося атаці на шляху в порт Рас-Таннура, де повинно було занурити нафту для поставки клієнтам нафтового концерну Saudi Aramco в США.