ua en ru

НБУ визнав банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним

НБУ визнав банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним Фото: НБУ

93,2% вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі

Національний банк України прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит", яким володіє Костянтин Жеваго, до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться у постанові Правління НБУ від 17 вересня № 612, передає прес-сслужба Нацбанку.

Зазначається, що Національний банк України наголошує, що 93,2% (234 тисячі осіб) усіх вкладників ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

"Ми дуже довго працювали над програмою фінансового оздоровлення як з менеджментом цього банку, так і з мажоритарним акціонером - Костянтином Жеваго. Банк сім місяців перебував у проблемному стані. Протягом цього періоду акціонер виконував усі рекомендації Національного банку щодо фінансового оздоровлення. Після цього ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" взяло на себе зобов'язання щодо підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера та з дотримання обов'язкових резервів та інших нормативів. Із 17 серпня зазначений банк перейшов на звичайний режим роботи. Національний банк продовжував у щоденному режимі здійснювати моніторинг ситуації в банку. Коли акціонер не виконав свої зобов'язання - ми швидко відреагували. Сьогодні банк був визнаний неплатоспроможним та переданий до Фонду", - заявила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 15 вересня НБУ визнав "Інтеграл-банк" неплатоспроможним.