ua en ru

Нацрада реформ розглянула можливість запровадження практики громадських шкіл

Нацрада реформ розглянула можливість запровадження практики громадських шкіл Фото: Дмитро Шимків

НРР також приділила увагу важливості використання інформаційних технологій і розвитку дистанційної освіти

Національна рада реформ (НРР) розглянула можливість запровадження практики громадських шкіл, які передбачають передачу шкіл в управління громадським організаціям та об'єднанням батьків. Про це сьогодні на брифінгу повідомив секретар НРР, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Така практика працює в Польщі, і вона стала компенсатором оптимізації шкіл у частині громад", - зазначив Шимків.

Також зазначається, що у кожній громаді запропоновано створити інклюзивні школи для дітей з вадами та спеціальними потребами.

Окрім цього Шимків відзначив, що усі учасники 12-го засідання Національної ради реформ, яке було присвячене обговоренню реформи освіти, одностайно висловилися за збереження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

За його словами, особливу увагу учасники 12-го засідання НРР також приділили важливості використання інформаційних технологій і розвитку дистанційної освіти, насамперед в сільській місцевості.

Шимків поінформував, що глава АПУ Борис Ложкін запропонував запустити програму для талановитих українських студентів. Її суть полягає в тому, щоб відправляти 500-1000 студентів до провідних вишів світу під зобов'язання повернутись і працювати потім державними службовцями. Це дозволить через деякий час мати професійних та амбіційних спеціалістів в органах державної влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яценюк виключив запровадження альтернативи ЗНО для вступу до вишів.