ua en ru

НАТО посилює медичну допомогу з реабілітації українських військових, - Богомолець

НАТО посилює медичну допомогу з реабілітації українських військових, - Богомолець Фото: Ольга Богомолець

Тепер НАТО очікує розгляду проекту трастового фонду українською стороною

Північноатлантичний альянс (НАТО) посилює медичну допомогу з реабілітації українських військових. Про це заявила радник Президента України, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець за підсумками першого засідання Координаційної ради з реалізації медичних проектів у сфері надання допомоги Україні з реабілітації (протезування) військовослужбовців у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, повідомили у прес-службі глави держави.

На засіданні було представлено проект пропозицій Трастового фонду НАТО щодо практичного співробітництва з Україною, підготовлений NSPA (виконавчий орган НАТО, відповідальний за реалізацію медичних проектів з боку Альянсу).

Проект розроблено в рамках програми Україна-НАТО з медичної реабілітації. Він буде зосереджений на двох напрямках: швидкий доступ українських військовослужбовців до медичної допомоги і надання довгострокових медичних послуг; а також сприяння медичній реабілітації в Україні.

"Місія схвалила представлений документ. Тепер НАТО очікує розгляду проекту українською стороною. Представник NSPA відвідає Україну вже в червні, щоб зустрітися із представниками органів державної влади та неурядових організацій України, які планується залучити до реалізації проекту з реабілітації бійців АТО", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко доручив провести нараду щодо впровадження медичної та військово-медичної реформ.

Як повідомлялося, допомогу в лікуванні українських військових запропонували 11 країн-членів НАТО.

Раніше, в середині травня стало відомо, що НАТО направило своїх радників до Кабміну.

27 квітня Україна і НАТО підписали чергову угоду про підтримку та постачання.